Actueel

Coronavirus

Na de vakantie geef ik op alle locaties weer les, er van uitgaande dat dat toegestaan en mogelijk is.

Mocht de situatie weer veranderen en er een nieuwe piek komen, is het mogelijk dat de lessen tijdelijk weer online gegeven worden. Voor online lessen gebruik ik o.a. WhatsApp videobellen, FaceTime of Skype e.d.
Voor meer informatie hierover kunt u contact met mij opnemen per mail of telefoon. Ook voor nieuwe leerlingen is dit een prima optie om toch te kunnen starten met de pianolessen.


Landelijke Graadexamen Piano

Het is mogelijk om deel te nemen aan de Landelijke Graadexamens Piano van EPTA Nederland. De examens vinden op diverse locaties plaats, onder andere op de locatie Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen en het Conservatorium ArtEZ te Zwolle.

De graadexamens piano vinden jaarlijks plaats in de maanden maart en april.

De organisatie LGP, Landelijke Graadexamens Piano, ontwikkeld door EPTA Nederland, is in 2002 opgericht. Bevoegde docenten die lid zijn van EPTA Nederland (European Piano Teachers Association), kunnen leerlingen laten deelnemen aan deze examens. 

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 300 leerlingen mee aan de graadexamens. De examens worden gehouden op meerdere data op diverse locaties verspreid door heel Nederland.
Sinds ik coördinator ben geworden, is het mogelijk in Hoogeveen deel te nemen aan de EPTA-examens. Hoogeveen is de meest noordelijk gelegen locatie van Nederland waar het mogelijk is examen te doen. 
Sinds enkele jaren is Scala Centrum voor de Kunsten in Hoogeveen bereid gevonden haar gebouw voor deze dag beschikbaar te stellen voor EPTA. 

De EPTA-examens bestaan uit een praktisch en een theoretisch examen op verschillende niveaus (graad A1 t/m E). De kandidaten worden tijdens het examen beoordeeld door een onafhankelijke jury.


Vakanties

De vakanties die voor pianoles worden aangehouden komen overeen met de vakanties voor de basisscholen in Hoogeveen (Noord-Nederland), met uitzondering van de zomervakantie:

De zomervakantie duurt meestal 8 weken en begint voor pianoles een week eerder dan die van de basisschoolvakantie, en eindigt een week later. Het is mogelijk dat hier in een bepaald jaar van wordt afgeweken en de zomervakantie 6 of 7 weken duurt.

Herfstvakantie
ma. 21 oktober t/m vr. 27 oktober 2019

Kerstvakantie
ma. 23 december 2019 t/m vr. 3 januari 2020

Voorjaarsvakantie
ma. 17 februari t/m vr. 21 februari 2020

Goede vrijdag en Pasen
vr. 10 april t/m ma. 13 april 2020

Koningsdag en meivakantie
ma. 27 april t/m vr. 1 mei 2020  

Bevrijdingsdag
di. 5 mei 2020

Hemelvaartsdag en vrijdag
do. 21 mei en vr. 22 mei 2020

Pinksteren
ma. 1 juni 2020

Zomervakantie
ma. 6 juli t/m vr. 16 augustus 2020
(Dit wordt eventueel nog met 1 week uitgebreid tot 7 weken)

Wijzigingen voorbehouden.

Contact

Ingrid Laninga-Aalbers 

 

Telefoon

0528-278736

 

Emailadres

info@pianoleshoogeveen.nl 

 

Adres

De Sikkel 5

7908 NG

Hoogeveen

 

KvK 01150479

  

 

 

 

 

 

 

 

Login Form