Over mij

Over mij

Als zelfstandig pianodocente heb ik mijn eigen lespraktijk "Pianoles Hoogeveen" opgebouwd.

Daarnaast heb ik vele jaren als docente piano gewerkt bij CQ, Centrum van de Kunsten Zuid-Oost Drenthe, Emmen en Coevorden. 
Intussen is deze organisatie verder gegaan als docentencollectief en hebben de docenten zich aangesloten bij het 'Scala Muziek Collectief', waarbinnen ik eveneens als pianodocente werkzaam ben, o.a. in Coevorden.

Vanaf september 2014 ben ik tevens pianodocente binnen het docentencollectief 'Muziek en Dansonderwijs Vechtdal'. De locatie waar ik les geef, is in Dedemsvaart op basisschool 'De Langewieke'.

Regelmatig treed ik op als begeleider (correpetitor) bij de C- en D-examens. Ook begeleid ik regelmatig instrumentalisten op concoursen, o.a. tijdens het Prinses Christina Concours in Groningen.

Eerder ben ik als invalkracht voor de pianolessen werkzaam geweest bij diverse Centra voor de Kunsten, onder andere bij Scala in Hoogeveen en Zuidwolde, op de muziekscholen in Coevorden, Schoonebeek, Emmen, Oosterwolde, IJsselmuiden en Zwolle.
Daarnaast ben ik als dirigent en als pianiste begeleider geweest van diverse koren, waaronder een kinderkoor.
Sinds enige jaren ben ik coördinator voor de Landelijke Graadexamens Piano bij EPTA Nederland voor de locatie Hoogeveen.

Opleiding

Bij de Hogeschool ArtEZ in Zwolle heb ik de opleiding "Conservatorium Piano" gevolgd. Nadat ik ben afgestudeerd, heb ik mijn studie voorgezet aan het Conservatorium te Utrecht. Hier heb ik de opleiding Kamermuziek/Begeleiden gevolgd en het diploma behaald.
In 2012 heb ik de cursus Muziekeducatie via ArtEZ gedaan en met goed gevolg afgerond. 

Contact

Ingrid Laninga-Aalbers 

 

Telefoon

0528-278736

 

Emailadres

info@pianoleshoogeveen.nl 

 

Adres

De Sikkel 5

7908 NG

Hoogeveen

 

KvK 01150479

  

 

 

 

 

 

 

 

Login Form