Over mij

Over mij

Als zelfstandig pianodocente heb ik mijn eigen lespraktijk "Pianoles Hoogeveen" opgebouwd.

Daarnaast heb ik vele jaren als docente piano gewerkt bij CQ, Centrum van de Kunsten Zuid-Oost Drenthe, Emmen en Coevorden. 
Intussen is een deel van deze muziekschool verder gegaan als docentengroep in Coevorden, waarbinnen ik als pianodocente werkzaam ben in het Cultuurhuis in Coevorden.

Vanaf september 2023 ben ik tevens pianodocente binnen het docentencollectief 'Kunstenkorf' (eerder Scala Centrum voor de Kunsten) aan de Markt 5 in Hoogeveen.

Regelmatig treed ik op als begeleider (correpetitor) bij de C- en D-examens. Ook begeleid ik regelmatig instrumentalisten op concoursen, o.a. tijdens het Prinses Christina Concours in Groningen.

Eerder ben ik als invalkracht voor de pianolessen werkzaam geweest bij diverse Centra voor de Kunsten, onder andere bij Scala in Hoogeveen en Zuidwolde, op de muziekscholen in Coevorden, Schoonebeek, Emmen, Oosterwolde, IJsselmuiden en Zwolle.
Daarnaast ben ik als dirigent en als pianiste begeleider geweest van diverse koren, waaronder een kinderkoor.

Al vele jaren ben ik coördinator voor de Landelijke Graadexamens Piano bij EPTA Nederland voor de locatie Hoogeveen.

Opleiding

Bij de Hogeschool ArtEZ in Zwolle heb ik de opleiding "Conservatorium Piano" gevolgd. Nadat ik ben afgestudeerd, heb ik mijn studie voorgezet aan het Conservatorium te Utrecht. Hier heb ik de opleiding Kamermuziek/Begeleiden gevolgd en het diploma behaald.
In 2012 heb ik de cursus Muziekeducatie via ArtEZ gedaan en met goed gevolg afgerond. 

Contact

Ingrid Laninga-Aalbers 

 

Telefoon

0528-278736

 

Emailadres

info@pianoleshoogeveen.nl 

 

Adres

De Sikkel 5

7908 NG

Hoogeveen

 

KvK 01150479

  

 

 

 

 

 

 

 

Login Form